Vild med kalkmalerier

Øret til væggen

Øret til væggen er en lydguide fra Nationalmuseet til nogle af de bedste kalkmalerier i danske kirker. Maleriernes gode historier er sat på lyd, forklaret og dramatiseret, så deres fængslende indhold vækkes til live. 136 kirker fra hele landet er med i guiden. Med Nationalmuseets Øret til væggen kan du høre historierne, når du vil – både før, under og efter dit besøg i kirkerne.

Historierne i guiden

Som udgangspunkt indeholder guiden tre slags historier til hver kirke: Først gives en samlet introduktion til kalkmalerierne i kirker. Derudover forklares udvalgte motiver i kirken. Og endelig er der dramatiserede fortællinger, hvor personerne i malerierne får lov til at fortælle deres historie. Historierne er indtalt af professionelle skuespillere. Til sammen udgør Øret til væggen over 13 timers lyd.

Øret til væggen virker på Android og IPhone telefoner, og kan downloades via henholdsvis Android Marked eller App Store. Her søges på Øret til væggen, hvorefter applikationen (app’en) kan installeres. Eller skan koden med din mobiltelefon og download app’en her. I Øret til væggen app’en er der en informationsside, hvor man kan få hjælp og vejledning til, hvordan man bruger guiden.

Download Tingsted kirkes kalkmalerier app fra Google Play Store – GRATIS

Tingsted kirke på Falster er en middelalderkirke, der er berømt for sine kalkmalerier, malet af Elmelunde mesteren sidst i det 15. årh. Med denne app kan du udforske alle 12 hvælvkappers kalkmalerier. Du kan zoome for at undersøge detaljer og du kan klikke på mennesker og ting på billederne for at få flere oplysninger. Billederne er i god kvalitet og app’en kan både bruges hjemme og på besøg i Tingsted kirke.

Gå på Google Play Store og søg efter Tingsted.