Med friske opdaterede retningslinjer fejrer vi gudstjeneste igen på søndag.

Det er glædeligt, at vi igen kan holde gudstjeneste. Det sker under skærpede restriktioner.

Med de nye retningslinjer af 7. januar 2021 kan kirken, på betryggende vis, holdes åben for gudstjeneste og kirkelige handlinger, samt andagtssøgende i hverdagene mellem kl. 8 og 16.

Netop i denne tid, med et urovækkende antal CoVid19-smittede – og den deraf følgende nedlukning – er der brug for kirken som et åbent rum, ikke med plads til alle, men til håb og trøst for os alle.

Søndag kl. 10 er døren åben for op til 24 kirkegængere til en afkortet gudstjeneste uden altergang og uden fællessang. Det er ikke muligt at booke plads i forvejen.

Krav om mundbind/visir gælder naturligvis fortsat, lige som der skal holdes god afstand til ”fremmede”, især i våbenhuset ved ind- og udgang. Udenfor gælder den generelle forsamlingsgrænse, samt mindst 2 meters afstand til folk, man ikke bor under tag med.

Julefejring i kirken blev som bekendt aflyst i sidste øjeblik, men håber I alligevel har fået fejret julen og er kommet godt ind i 2021. I kan stadig nyde billederne af den julepyntede Tingsted Kirke længere nede på siden, og måske holder pynten endnu nogle dage i kirken, før ”julen bæres ud”

Helligtrekonger-tid i kirken er en fortsættelse af julefejringen, og ortodokskristne fejrer faktisk Jesu fødsel i januar. Med håb om at budskabet må lyde for os alle, både for de få der mulighed for at komme i kirke og de mange, der sidder derude og venter på lysere tider.

Jeppe Sørensen
sognepræst