Konfirmationer i Tingsted kirke – nye datoer 2020

Tingsted præstegård, torsdag 19.marts 2020

Kære konfirmandforældre årg. 2020

I februar 2019 overtog jeg to konfirmandhold, som undervejs i forberedelsen havde haft hele 4 forskellige præster. Da jeg i september blev velsignet med hele tre hold J og de fra begyndelsen var ”mine egne”, svor jeg at de ikke skulle igennem noget lignende. Det må man sige, de nu kommer, eller faktisk igennem noget værre. For nu er selve konfirmationsdagen – på grund af de for os alle efterhånden så velkendte og mere og mere omfattende coronavirus-relaterede restriktioner og aflysninger – aflyst og udskudt, her i Lolland-Falsters Stift endda til efter sommerferien. Øvrige steder i landet ser de ud til at kunne blive konfirmeret efter pinse.

Her i Tingsted Kirke er det mig en glæde at kunne tilbyde konfirmation i september 2020

– søndag 6. september (for dem, som skulle have været konfirmeret 19. april 2020)

– søndag 13. september (for dem, som skulle have været konfirmeret 26. april 2020)

– søndag 20. september (for dem, som skulle have været konfirmeret 3. maj 2020)

Alle dage (i lighed med tidligere udmeldt) kl. 10 og med plads til 10 gæster pr. konfirmand.

De her udmeldte datoer er ENDELIGE og kan KUN ændres af eventuelle yderligere corona-restriktioner fra sundhedsmyndighederne og/eller staten.

Dog: Hvis datoen viser sig helt umulig for jer, kan I måske finde én – fra en af de andre to søndage – som måtte være i samme situation og måske gerne vil bytte dag med jer. Det vigtige for mig og kirken er, at antallet af konfirmander de enkelte gange ikke ændres. Men lige så vigtigt: At I lytter til jeres konfirmand før evt. beslutning om at forsøge at bytte med nogen. Måske er det vigtigere for dem at blive konfirmeret med klassen end at komme til familiefødselsdag, ud at rejse, eller hvad I ellers har planlagt i september.

I behøver ikke melde tilbage foreløbigt, hvis I skulle vælge at indgå en bytteaftale, to og to. Faktisk bedes I vente lidt med at skrive det til mig, tak, da jeg har rigeligt andet i disse dage og i nær fremtid at tage mig af.

Jeg vil også råde jer til at tøve en kende over for hinanden, såfremt I skulle få lyst at forsøge at bytte indbyrdes. Som antydet på facebook i morges: I må forventningsafstemme med jer selv og de unge, at de – under disse FULDSTÆNDIGT EKSTRAORDINÆRE omstændigheder – desværre ikke alle kan få en konfirmationsdag som dén, I havde planlagt i april/maj planlagte, ifht. spisested o.lign. Programmet i kirken vil dog være, som det også ville have været i april/maj, bortset fra måske lidt mere efterårsstemning…

Der går – i sagens natur – en rum tid, før vi evt. annoncerer årets konfirmandnavne (tak til de, der allerede har afleveret papirblanketten med samtykke til dette – og evt. til fotografering. Fortvivl ikke, hvis I ikke har set noget til denne blanket endnu). Jeg mailer samtykkeblanket ud i god tid inden de konfirmationsdatoer, som vi håber ligger så fast nu, som de kan; der kan komme nye restriktioner fra myndighederne…

Husk endnu at nyde livet, mens vi har det, og de mennesker, der omgiver os.

Lad forårssolen blæse vores fælles frygt for fremtiden helt hen i vejret!

Gud i vold, mange hilsener fra jeres sognepræst

Jeppe Sørensen