Den længe ventede genåbning er sket!

Halleluja og hosianna i det Høje (det betyder jubiii og hurraaa på kirkesprog😉)

Så oprandt dagen, nærmere bestemt onsdag aften den 11. august 2021, hvor det kom frem, at også folkekirken (og andre trossamfund) nu* endeligt frigøres fra de restriktioner, som i månedsvis har været meget skrappere her, end i det omgivende samfund.
*med virkning fra lørdag 14. august.

Vi kan nu, helt sikkert, synge med på salmerne, uanset antallet af personer i kirke. Almindelig ’høflig’ afstand og god håndhygiejne gælder naturligvis stadig! Der vil ikke længere være ’ikke-i-brug’-afspærringer af nogen kirkebænke.

Det er en med længsel ventet genåbning, så man kniber sig i armen og tænker: Er det virkeligt, eller drømmer vi? Men vi er vågne, og det er virkelighed; og kirkerne landet over – menigheder, menighedsråd, præster og alle ansatte – kan faktisk give sig selv et gevaldigt skulderklap og sige: Godt klaret! Vi stod det igennem sammen, og alle har medvirket til at minimere smitterisikoen. En juleaften i kirken har aldrig været så stramt planlagt som den i 2020, og så blev den aflyst, fordi ministeriet fik kolde fødder ved tanken om propfyldte kirker (hvad de aldrig ville være blevet, med forudgående ’billetsalg’ og alle tænkelige forholdsregler)!

For andet år i træk valgte vi at udskyde forårets konfirmationer her i Tingsted Kirke til september; men vi tog selv beslutningen (i modsætningen til i marts’20), allerede i januar. De 51 konfirmander og deres familier kan derfor glæde sig til (jf. private mails til jer af 12.aug.) at gæsteantallet med i kirke på dagen ser ud til at kunne øges, fra blot 5-6 til hele 11-12 gæster 😃

Du kan læse hele meddelelsen fra Kirkeministeriet her.