Sidst ændret:

Gåbensevej 196
4800 Nykøbing F

Kirkebilen
Har man brug for kirkebil, skal man henvende sig til sognepræsten.

Hvad laver de?

Sogenpræsten er ansvarlig for gudstjenester, dåb, vielser, bisættelser og begravelser, der foregår i sognets kirke. Desuden har sognepræsten mange samtaler, både som forberedelse til dåb, vielse og med de pårørende ved dødsfald, men der er også mange der søger præsten, for at få hjælp i forbindelse med personlige kriser eller for at blive udviklet som menneske. Tingsted sogn er på knap 3000 mennesker og stigende.

Præsten underviser også minikonfirmander (tilbud til børn i 3. klasse) og konfirmander (2 hold). Desuden har præsten kontorarbejde i forbindelse med navneændringer mv. Præsten afholder også arrangementer og deltager i udvikling af stiftet.

Graveren og gravermedhjælperen har ansvaret for pasning af kirkegården og gravstederne. Det er også graverens opgave at rengøre kirken og medvirke ved de kirkelige handlinger. Graveren fører også gravstedsprotokoller og hjælper folk med at vælge gravsted.

Organisten står for musikken i kirken og for at arrangere koncerter. Desuden leder organisten et pigekor, der medvirker ved gudstjenester ved højtiderne. Der er også en kirkesanger som synger med til gudstjenesterne.

Menighedsrådsformanden leder menighedsrådet som står for at udvikle sognet, vedligeholde bygninger og ansætte medarbejdere (undtagen præsten der er ansat i Kirkeministeriet). Menighedsrådsformanden vælges for et år ad gangen.

Kirkeværgen er medlem af menighedsrådet og fører tilsyn med kirken og gravstedsprotokollerne.

Redigeret 04.12.2017

Kirkenyt december 2017

Redigeret 29.11.2017

Redaktør: sognepræst Christina Rygaard Kristiansen (crkr km . dk)