- Præster

Sidst ændret:
27.02.2007

Døbefonten

Fonten er romansk, dvs. fra kirkens opførelsestid (omkring år 1200) og lavet af granit. Den har en bred kumme med kraftig tovstav forneden og en tyndere tovstav foroven langs kanten. I romansk tid har den været placeret ved indgangen, for at symbolisere, at kun døbte var en del af menigheden.

Der er to dåbsfade, et sydtysk fra omkring 1575 med det habsburgske våben i midten og springende hjorte og hunde på randen sammen med to senere graverede våbenskjolde. Det andet dåbsfad er fra omkring 1625 og af nederlandsk type. Anskaffet til kirken 1693. Til venstre i billedet ses kanten af degnestolen fra omkring år 1600.

Nederlandsk dåbsfad

Udført omkring 1625. I midten (bunden) Isaks ofring, på randen hjorte og hunde symboliserende det gode som jages af det onde. Samme motiv findes også på kalkmaleriet over prædikestolen.

Overalt er der i baggrunden graveret ranker.

Døbefonten set ovenfra med dåbsfadet fra 1575 I romansk tid anvendtes ikke dåbsfade, da blev barnet sænket helt ned i vandet.

Dåbshimmel

Den består af en lav ottekantet ramme med store løgformede topstykker med småspir. Den er skåret i 1742 og malet i kineseriagtig stil. Stolestaderne har på samme tid haft rødmalede spir.

Redigeret 28.09.2017

Kirkenyt august 2017

Redigeret 24.08.2017

Redaktør: sognepræst Christina Rygaard Kristiansen (crkr km . dk)